Savoarea cărnii de porc afumată şi marinată te va delecta într-un mod inedit.

Ingrediente

Pentru marinată

1/3 cană oţet de mere
1/3 cană ulei de măsline
1 cană coriandru proaspăt, tocat
6 căţei de usturoi, tocaţi
sucul de la 4 limete
sucul de la 1 lămâie
2 linguri chimion
1 lingură boabe de piper negru
1 lingură oregano uscat
1 linguriţă sare

Pentru crustă

3 linguri piper negru
3 linguri chimion
3 linguri paprika
1 lingură sare
3 ½ kg carne de porc, cu grăsime pe ea

Mod de preparare

Spală carnea de porc în apă rece şi apoi usuc-o cu un prosop. Amestecă într-un bol mare toate ingredientele pentru marinată. Pune carnea de porc într-un recipient mare.

Toarnă marinata peste carne, pune capac la recipient şi bagă-l la frigider pentru 24 de ore. Scoate carnea de la frigider cu o oră înainte de a o afuma. Scoate-o din marinată şi usuc-o cu un prosop.

Amestecă ingredientele pentru crustă într-un bol mic şi freacă carnea cu amestecul rezultat. Asigură-te că ai tăiat carnea în porţiunile cu grăsime, pentru a intra condimentele.

Preîncălzeşte afumătorul şi păstrează temperatura cât mai aprope de 225 de grade. Când afumătorul s-a preîncălzit, pune carnea cu porţiunea de grăsime în sus şi închide. Nu deschide afumătorul pentru cel puţin următoarele 6 ore. Foloseşte un termometru pentru carne şi pune-l în afumător şi nu-l deschide până când temperatura nu ajunge la 185 de grade. Când carnea este gata, tai-o felii şi serveşte-o.

Pentru cuptor, urmează primii 6 paşi din instrucţiunile pentru afumător, dar în schimb preîncălzeşte cuptorul la 275 de grade. Pune carnea de porc pe o tavă mare, cu porţiunea de grăsime în sus şi acoper-o cu folie de aluminiu. Pune-o în cuptor şi las-o la gătit timp de 1 oră sau până când termometrul ajunge la 185 de grade.

sursa: http://civilizedcavemancooking.com

Loading...