Pentru sănătatea ficatului tău, ai putea să mănânci mai des carne de vită. Iaqtă şi una dintre reţetele noastre favorite.

Ingrediente

300 g broccoli
300 g morcov
400 g muşchi de vită
3 căţei de usturoi
4 linguri ulei de măsline
1 ceapă
1 praz mic
250 ml supă de vită
2 linguriţe amidon
sare
piper

Preparare

Desfaci broccoli bucheţele, îl speli bine şi-l tai bucăţi, iar morcovii îi tai fâşii subţiri. Muşchiul de vită îl speli, îl usuci şi‑l tai fâşii. Condimentezi cu sare şi piper, adaugi ­două linguri de ulei şi amesteci.

Încingi două linguri de ulei într-o tigaie mai adâncă, pui carnea şi o prăjeşti, amestecând constant. Adaugi usturoiul tăiat felii, ceapa tocată mărunt şi prazul tăiat în bucăţi mici. Laşi să se călească toate ­2-3 minute, apoi adaugi morcovul şi broccoli.

Amesteci supa de vită cu amidonul, torni în tigaie şi laşi să fiarbă 5-10 minute. Se serveşte cu garnitură de orez sau cu cartofi fierţi.

Loading...