Carnea roşie, cu bune şi cu rele

carne vaca vita jpeg

Cele mai multe studii avertizează că un consum zilnic de carne roşie poate declanşa boli grave, cum este cancerul de intestin. Şi totuşi, putem să obţinem şi beneficii pentru sănătate dacă mâncăm carne, cu condiţia să fim moderaţi.

Ce înseamnă un consum moderat, când vine vorba despe carne? Cei mai mulţi nutriţionişti recomandă nici mai mult nici mai puţin de 150 de grame de carne, de două ori pe săptămână. În caz contrar, dacă se depăşeşte această cantitate pot apărea riscuri pentru sănătate.

Bine, o să zici că e ceva dubios la mijloc, deoarece carnea roşie este consumată de oameni din timpuri străvechi şi a contribuit, prin aportul de fier şi proteine, la progresul fiinţei umane.

Cum ar putea să ne facă rău? Cu siguranţă strămoşii noştri nu consumau doar o bucăţică de carne joi şi una duminică, spre exemplu.

continuarea pe clickpentrufemei.ro

continuarea pe clickpentrufemei.ro