Eeeee, ce bun! Îmi aduce aminte de gusturile copilăriei! Poate că şi ţie, astfel că n-ar fi o idee rea să pregăteşri pentru cină!

Preparare: 1 h 20 minute
Dificultate: mică
4 porţii

Ingrediente

800 g cartofi roz
100 g unt
300 g telemea de capră sau de oi
3 ouă
200 ml smântână
2 linguri caşcaval ras
1 lingură pesmet

Preparare

1.Speli bine cartofii, îi fierbi în coajă, scurgi apa, îi cureţi de coajă şi îi tai, după dorinţă, felii subţiri, bastonaşe sau cuburi. Îi aşezi într-o formă termorezistentă unsă generos cu unt şi tapetată cu pesmet.

2.Separat, razi telemeaua şi o amesteci cu gălbenuşurile şi smântâna. La sfârşit adaugi delicat albuşurile bătute spumă, apoi torni amestecul peste cartofii din formă. Presari deasupra caşcaval ras, adaugi restul de unt tăiat cubuleţe şi introduci forma în cuptorul bine încins până se rumeneşte frumos deasupra. Îi serveşti imediat.

sursa foto: Stockfood

Loading...