Uşor de preparat, reţeta de cartofi cu brânză şi fenicul, la cuptor, este ideală pentru prânz sau cină. Feniculul este o plantă originară din zona Mediteraneană, ce oferă o aromă deosebită mâncărurilor.

Ingrediente

1-2 linguri ulei

1 lingură unt

2 roşii, feliate

400 g năut, la conservă

25 g măsline negre, feliate

1 kg bulbi de fenicul

125 g brânză de capră

cimbru

rozmarin

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C.   Cureţi şi tai bulbii de fenicul rondele. Sotezi împreună cu năutul scurs, într-o tigaie, în puţin unt, aproximativ 8-10 minute.

Aşezi într-o tavă. Pui deasupra roşiile, măslinele şi brânza de capră, feliată. Condimentezi cu cimbru, sare şi piper, după gust. Torni puţin ulei, uniform.  Dai la cuptor, pentru 20-25 de minute. Serveşti cu frunze de rozmarin, dacă vrei.

Sursa https://realfood.tesco.com

Loading...