Ideea de la baza acestui preparat vine din dorinţa de a te bucura de o mâncare săţioasă, care să nu pice, însă, greu la stomac. Mâncarea este delicioasă ca atare, iar dacă vrei o poţi combina cu carne de peşte.

Ingrediente

500 g cartofi
400 g fenicul
1 căţel de usturoi
200 ml lapte
1 praf nucşoară
1 lingură cimbru
100 g brânză cottage
80 g parmezan
sare
piper

Mod de preparare

Feliezi cartofii şi bulbii de fenicul. Aşezi feliuţele într-o tavă, astfel încât să se întrepătrundă, şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Mărunţeşti usturoiul sau îl toci, apoi adaugi laptele, nucşoara şi cimbrul şi amesteci ca să se combine aromele. Pui compoziţia pe foc, într-un vas, şi dai în clocot.

Adaugi brânza cottage şi parmezanul ras în compoziţie, omogenizezi şi torni sosul peste legumele din tavă. Dai la cuptorul încins la 180 °C, 45 de minute.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...
Evaluează articolul