Cartofi cu fenicul la cuptor - Reţeta pas cu pas

cartofi cu fenicul la cuptor jpeg

Ideea de la baza acestui preparat vine din dorinţa de a te bucura de o mâncare săţioasă, care să nu pice, însă, greu la stomac. Mâncarea este delicioasă ca atare, iar dacă vrei o poţi combina cu carne de peşte.

Ingrediente

500 g cartofi 400 g fenicul 1 căţel de usturoi 200 ml lapte 1 praf nucşoară 1 lingură cimbru 100 g brânză cottage 80 g parmezan sare piper

Mod de preparare

Feliezi cartofii şi bulbii de fenicul. Aşezi feliuţele într-o tavă, astfel încât să se întrepătrundă, şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Mărunţeşti usturoiul sau îl toci, apoi adaugi laptele, nucşoara şi cimbrul şi amesteci ca să se combine aromele. Pui compoziţia pe foc, într-un vas, şi dai în clocot.

image

Adaugi brânza cottage şi parmezanul ras în compoziţie, omogenizezi şi torni sosul peste legumele din tavă. Dai la cuptorul încins la 180 °C, 45 de minute.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io