Foarte aspectuoşi, aceşti cartofi cu unt, usturoi şi brânză arată senzaţional ca garnitură la o masă festivă.

De ce ai nevoie ca să prepari cartofi cu unt, usturoi şi brânză:

700 g cartofi  noi
1/4 cană unt, topit
50 ml ulei
3 căţei de usturoi, zdrobiţi
sare
piper negru, măcinat
1 cană mozzarella rasă
1/2 cană parmezan ras
1/4 cană pătrunjel tocat fin
Cum prepari cartofi cu unt, usturoi şi brânză:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă.
Cu cuţitul faci mici şanţuri în fiecare cartof, ca un acordeon, cu grijă ca să nu tai până jos. Aşezi cartofii în tavă. Într-un bol, amesteci untul topit, uleiul şi usturoiul. Ungi cartofii cu acest amestec şi asezonezi cu sare şi piper. Dai la cuptor  20 minute, până când şanţurile încep să se separe, iar cartofii încep să devină aurii. Scoţi tava şi mai ungi cartofii cu amestecul de unt, apoi presari mozzarella şi parmezan deasupra. Mai dai la copt încă 23-25 minute, sau până când cartofii sunt crocanţi la exterior şi moi în interior. Îi ornezi cu pătrunjel şi îi serveşti calzi.
Loading...
Evaluează articolul