Ştiai că în octombrie 1995, cartoful a devenit prima legumă cultivată în spaţiu, la bordul unei navete spaţiale? NASA şi reprezentanţii Universităţii Wisconsin, din SUA, au fost cei care au creat o tehnologie care să le permită astronauţilor să cultive cartofi.

Ingrediente

1 morcov
500 g cartofi
4 ouă
50 g unt
150 g caşcaval
150 g smântână
sare
piper
busuioc, opţional

Mod de preparare

Fierbi morcovul, cartofii în coajă şi ouăle tari. Tai morcovul rondele. Cureţi şi feliezi ouăle, apoi cartofii. Într-o tavă termorezistentă unsă cu unt aşezi feliile de cartofi, adaugi sare şi piper, după gust, razi 50 de grame de caşcaval, apoi aşezi un rând de felii de ouă. Pui smântâna, apoi un ultim strat de cartofi şi rondele de morcov.

La final, razi caşcavalul rămas, pui puţin unt, din loc în loc, şi dai totul la cuptor până se rumeneşte frumos. La servire, poţi pune şi frunze proaspete de busuioc.

Loading...
Evaluează articolul