Una dintre cele mai apreciate speciatităţ franţuzeşti, cartofii gratinaţi sunt o idee excelentă pentru masa de Crăciun.

Ai nevoie de

300 ml smântână

1 căţel de usturoi

cimbru

1 kg cartofi tăiaţi feliuţe subţiri

½ lingură sare

½ brânză cedar rasă

½ cană brânză gruyere rasă

½ cană caşcaval ras

2 linguri unt

Dă drumul la cuptor. Pune smântâna într-o tigaie, adaugă cimbru după gust şi usturoiul pisat. Când începe să fiarbă, mai lasă 5 minute pe foc, după care stinge flacăra. Amestecă cele trei feluri de brânză.

Într-o tigaie neaderentă, aranjează o treime din feliile de cartofi una lângă alta. Presară un praf de sare, un strat de brânză, o lingură de unt. Mai aşază încă 2 straturi de brânză şi cartofi. Deasupra toarnă smântâna. Dă tigaia la cuptor până cartofii devin uşor arămii.

Sursa foto http://www.southernboydishes.com

Loading...