Cartofii gratinaţi la cuptor sunt perfecţi pentru o masă gustoasă. Asezonează-i cu usturoi, pentru un plus de savoare.

Ingrediente

1 lingură unt
3 căţei de usturoi, pisaţi
1-2 linguri mix de condimente
5-6 cartofi feliaţi
250 g smântână
200 g caşcaval ras
100 ml supă de pui
½ pungă chipsuri din cartofi cu sare, mărunţite
sare
piper

Mod de preparare – Cartofi gratinaţi cu usturoi

Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Sotezi usturoiul cu mixul de condimente în untul topit 3-5 minute. Amesteci cartofii cu smântâna, usturoiul călit, sare şi piper, după gust. Aranjezi jumătate din ei într-o tavă, apoi presari deasupra 100 g de caşaval şi torni jumătate din cantitatea de supă.

Continui cu încă un strat din restul de cartofi, caşcaval şi supă. Presari chipsurile uniform. Acoperi cu folie şi dai la cuptor aproximativ 35 de minute. Îndepărtezi folia şi mai laşi încă 15-20 de minute. Serveşti imediat.

Sursa https://pinchofyum.com

Loading...