Ţi se topesc în gură şi nu se pregătesc greu deloc. Cartofii gratinaţi la cuptor sunt perfecţi pentru masa de prânz sau cină.

Ingrediente

2-3 linguri unt

1 kg cartofi, curăţaţi şi feliaţi

praz tocat sau ceapă, după gust

3-4 căţei de usturoi, pisaţi

1 linguriţă cimbru uscat

250 ml lapte

250 g smântână

pătrunjel tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare – Cartofi gratinaţi la cuptor

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Căleşti prazul în puţin unt topit 2-3 minute. Adaugi usturoiul, cimbrul şi mai amesteci încă 1 minut. Încorporezi laptele, smântâna, sare şi piper, după gust. Laşi să clocotească uşor până când sosul începe să se îngroaşe.

Combini cu cartofii, apoi transferi într-o tavă sau vas termorezistent uns cu puţin ulei. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Dai la cuptor aproximativ 1 oră. Serveşti cu pătrunjel.

Sursa https://shewearsmanyhats.com

Loading...