Aromele indiene fac o sărbătoare din orice preparat, oricât de simplu ar fi el. Aşa sunt şi aceşti cartofi noi, transformaţi total.

 

 

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi mici
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 2 căţei usturoi
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1/2 linguriţă boabe de muştar negru
  • 1/2 linguriţă chimion pudră
  • 1/2 linguriţă coriandru pudră
  • 1/2 linguriţă pudră de curry
  • ulei, pentru prăjit
  • coriandru frunze

 

Speli cartofii bine apoi îi prăjeşti întregi în baie de ulei, până sunt aurii.

Într-o tigaie, în 2 linguri de ulei, pui ceapa tocată, ghimbirul, usturoiul zdrobit şi le căleşti 3-4 minute. Adaugi toate condimentele şi laşi să se întrepătrundă aromele, apoi adaugi cartofii şi mai ţii pe foc 5 minute.

Serveşti cartofii fierbinţi, decoraţi cu frunze de coriandru.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Loading...