Cartofi noi cu păstrăv – Reţeta lui Jamie Oliver

cartofi noi cu pastrav afumat jpeg

Nu mai sta pe gânduri şi găteşte cele mai delicioase preparate cu cartofi noi. Azi îţi prezentăm o reţetă testată de Jamie Oliver, care poate fi un aperitiv simplu pe bază de peşte sau un fel principal. Totul depinde de tine şi de cum vrei să serveşti cartofii noi. Este un preparat delicios, iar peştele proaspăt îi va da un plus de savoare. În doar 25 de minute, vei obţine 6 porţii de mâncare.

Cartofi noi cu păstrăv – Ingrediente

2 kg cartofi noi 50 g unt sărat 250 g file de păstrăv afumat 1 strop de oţet din mere sau 1 lămâie ½ legătură ceapă verde (sau arpagic tăiat fin) sare piper

Mod de preparare

Freci cartofii, apoi îi fierbi într-o oală cu apă sărată, aproximativ 15 minute sau până se străpung uşor cu furculiţa. Îi scurgi într-o sită şi îi laşi să se usuce.

Îi muţi într-un vas mare şi zdrobeşti câţiva cu o furculiţă. Adaugi untul şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Rupi în bucăţi jumătate din cantitatea de păstrăv afumat, apoi adaugi oţetul. Dacă vrei, dai prin răzătoare coaja de lămâie şi storci zeama de la o jumătate. Amesteci uşor, ca să se combine aromele.

Serveşti salata la temperatura camerei, cu restul de peşte mărunţit şi cu arpagicul tăiat fin, presărat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com