Nu e primăvară sau vară în care să nu încerc această reţetă de cartofi noi cu sos cremos. Aleg cei mai mici cartofi şi o brânză de oaie veche, nu foarte sărată, dar suficient. Aşa că vă poftim şi pe voi la o porţie de cartofi noi cu sos cremos pe care îi poţi mânca împreună cu o salată.

Cartofi noi cu sos cremos - Ingrediente (4 porţii)

600 g cartofi noi, mici
50 g unt
2 căţei usturoi
¼ linguriţă sare
2 linguriţe pătrunjel uscat
100 g brânză

Cartofi noi cu sos cremos - Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200°C. Pui cartofii spălaţi într-o oală cu apă clocotită pentru 10-15 minute până când sunt aproape fierţi. Îi scurgi bine, apoi îi aşezi într-o tavă de cuptor în care ai pus hârtie de copt şi laşi pentru 10 minute.

Topeşti untul într-o tigaie mică şi adaugi şi usturoiul zdrobit. Laşi pe flacără mică pentru 2 minute. Dai tigaia la o parte şi pui sarea şi pătrunjelul. Dai la o parte de pe foc şi oala cu cartofi şi îi zdobeşti uşor cu o fruculiţă. Nu-i zdrobi de tot! Fă-o cât să îi fie uşor untului topit să-i pătrundă.

Torană untul peste cartofi, apoi presari brânza răzuită. Aşază-i în cuptor, pentru alte 10-15 minute până când se topeşte brânza şi totul bolboroseşte.

sursa: www.sprinklesandsprouts.com.au

Loading...