Cartofi picanţi sunt garnitura perfectă pentru o friptură de pui, vită sau porc. Sunt la fel de buni şi consumaţi singuri, mai ales că suntem în post.

Ingrediente:

6 cartofi potriviţi
3 linguri ulei
½ linguriţă pudră de usturoi
½ linguriţă pudră de ghimbir
1 ardei iute
sare
piper

Mod de preparare:

Se spală cartofii sub jet de apă rece, cu un burete. Se pun apoi la fiert în apă cu sare pentru circa 20 de minute. Se scurge apa, se curăţă coaja şi se lasă să se răcească complet. Se taie cartofii, se aşază într-o tavă, se stropesc cu ulei, se condimentează cu usturoi, ghimbir, sare şi piper, după gust, şi se pun la cuptor pentru circa 30 de minute până se rumenesc frumos deasupra.

Înainte cu 10 minute de a fi gata, se adaugă ardeiul tăiat rondele subţiri.

Loading...