Carmen Nemeth din Sfântu Gheorghe este câştigătoarea concursului „Găteşte şi câştigă“. Ea ne-a trimis la redacţie o delicioasă reţetă de tort cu ananas cu care a câştigat o utilă formă de tort cu pereţi detaşabili. Iată reţeta câştigătoare:

Tort de ananas

Avem nevoie de
Pentru blat : 3 oua,1 cana de zahar,1/2 cana de lapte,1/2 cana de ulei,1 si jumatate cana de faina,1 praf de copt,1 zahar vaniliat,coaja rasa de la 1 lamaie (optional).

Pentru crema : 1 unt (200 gr),1 mascarpone,1 cana de zahar,zeama de la o lamaie.

Pentru caramel : 1 cutie ananas rondele,1/2-1 cana zahar.

Mod de preparare : intr-un vas rotund(cratita,forma de tort) caramelizam zaharul,tapetam cu zaharul topit interiorul vasului si lasam la racit.
Pregatim pandispanul,separam ouale,batem albusurile cu mixerul,cand incep sa se faca spuma adaugam un varf de cutit de sare si zaharul.Mixam pana se intareste albusul.Adaugam galbenusurile,laptele,uleiul,praful de copt stins,zaharul vaniliat si coaja de lamaie.

Scoatem mixerul din aluat si cu lingura de lemn incropim faina,incetisor pentru a nu scoate aerul din aluat.Nu se insista prea mult la amestecatul cu lingura sa ramana aerul acolo.Taiem ananasul in doua,tapetam cu el fundul vasului,eu am pus visine din dulceata in gaurile ramase si turnam aluatul.Se coace in cuptorul preincalzit 1 ora,la inceput,3-5 minute la foc mare,apoi la foc mic.Cuptorul nu se deschide 35-40 de minute,ca se lasa.Se lasa la racit.Intre timp am preparat crema,am frecat untul cu zaharul ,cu mixerul la care am pus paletele ptr aluaturi,am adaugat incetisor mascarpone si zeama de lamaie.

Am taiat tortul racit in doua,am pus crema intre cele doua jumatati si cu un pic de crema am ornat.Exact in acest fel se prepara si tortul cu mere,cu piersici,cu caise.

Alte reţete delicioase dintre reţetele necâştigătoare vor fi selectate şi publicate pe pagina de facebook Click! Poftă bună!

Loading...