Castraveţi în saramură

castraveti in saramura jpeg

Pregăteşte cămara cu fel şi fel de conserve pentru la iarnă! Urmeazp paşii reţetelor noastre pentru nişte conserve reuşite.

Ingrediente

4 kg castraveţi 5 l apă 5 linguri sare grunjoasă 5 linguri zahăr 5-6 morcovi 5 frunze de vişin 5-6 căţei de usturoi 2 legături de mărar 1 plic piper boabe

Mod de preparare

Speli bine castraveţii şi mărarul, cureţi şi tai rondele potrivite morcovii, clăteşti în două ape frunzele de vişin. Tai felii subţiri usturoiul. Laşi castraveţii peste noapte în apă rece, apoi îi scurgi. Îi aşezi într-un vas larg şi-i acoperi cu apă în care adaugi 2 linguri de zahăr şi 2 de sare, apoi acoperi vasul cu capac şi îi laşi aşa până a doua zi.

Arunci apa în care au stat, apoi îi aşezi în borcane micuţe sau unul mai mare, la baza cărora pui frunzele de vişin. Printre castraveţi aşezi mărarul şi, din loc în loc, usturoiul, apoi faci o saramură din sarea rămasă, piper, apă şi zahăr, pe care o dai în clocot 3-4 minute. După ce s-a răcit puţin, o torni peste castraveţi şi sigilezi borcanele.