Murăturile, şi în general toate conservele, sunt principala preocupare a gospodinelor în această perioadă. Îţi propunem şi noi o reţetă, care sigur îţi va fi pe plac.

Castraveţi, roşii şi conopidă murate - Ingrediente

2 conopide
1 kg castraveţi
1 kg roşii
4 ardei iuţi
200 ml oţet
foi de dafin
piper boabe
boabe de muştar
boabe de ienibahar
seminţe de mărar
sare grunjoasă
apă cât cuprinde

Castraveţi, roşii şi conopidă murate - Cum se prepară

Speli bine conopidele, le rupi în bucheţele şi le laşi în apă cu oţet 30 de minute. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Adaugi castraveţi, felii de ardei iute şi bucăţi de roşii printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar.

Separat, fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru, adaugi seminţe de mărar şi torni saramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit.

Loading...