Nu toate alimentele trebui păstrate la frigider pentru a se menţine proaspete. De exemplu, roşiile trebui păstrate la temperatura camerei, deoarece la frigider îşi schimbă gustul. Iată ce alte alimente mai poti fi păstrate pe masa şi în dulapurile de bucătărie.

Pe blat

Usturoiul şi ceapa. Atât timp cât ai o bucătărie mai răcoroasă şi nu expui direct ceapa şi usturoiul în lumina soarelui, le poţi păstra într-un coş pe masa şi blatul de bucătărie.

Roşiile, cartofii şi dovleacul. Deşi ai tendinţa să le bagi în frigider, de teamă că se vor strica, dacă legumele nu sunt crăpate, atunci ele pot fi păstrate şi pe masa de bucătărie.

Bananele, citricele şi pepenii. Până să le începi, păstrează aceste fructe pe masă. Odată ce le-ai tăiat, le poţi pune în frigider, pentru a nu se strica.

Pâinea. Înfăşoară pâinea în folie alimentară şi astfel o poţi ţine pe blatul de bucătărie 2 zile. După această perioadă, pune-o într-o pungă la frigider. Evită să o ţii în pungi de hârtie, deoarece se va usca mai repede. Pentru a fi din nou proaspătă, e de ajuns să o stropeşti cu apă şi să o ţii câteva minute la cuptor.

Fursecurile. Checurile, fursecurile, biscuiţii sau alte prăjituri fără creme, pot fi păstrate chiar şi o săptămână la temperatura camerei, atât timp cât sunt învelite în folie alimentară. Dacă prepari prăjiturile cu fructe proaspete, este indicat să le bagi în frigider, după 2 zile.

În dulapuri

Făina, zahărul, cerealele, pastele sau alte alimente ambalate sau puse în caserole închise pot fi păstrate în dulapuri. Pentru ca ele să reziste mai mult timp, de îndată ce ai desfăcut ambalajul, pune restul într-o caserolă cu capac.

Condimente. Căldura, lumina, aerul şi umiditatea sunt cei mai mari duşmani ai condimentelor. Dacă ai ocazia, cumpără condimente întregi, şi nu zdrobite, şi astfel îşi vor păstra aroma mai mult timp. Caserolele mici cu capac sau borcanele înfiletate sunt cele mai bune locuri în care poţi păstra condimentele.

Loading...