Românii mănâncă foarte des ketchup: pe ouă, omletă, cartofi prăjiţi ori în sandvisuri. Din păcate, se pare că acest aliment este extrem de nociv pentru organism. Nu vorbim despre sucul de roşii făcut în casă, ci de cel pe care-l cumpăram. Iată ce conţine şi cum ne poate îmbolnăvi!

Recent, s-a făcut un studiu privind calitatea ketchup-ului (sos pe bază de pastă de tomate/pulpă de tomate/concentrat de tomate/piure de tomate/roşii). Acesta face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: ”Hrană sănătoasă – o investiţie pe termen lung în sănătatea noastră”.

Prin această campanie, Asociaţia Pro Consumatori (APC) îşi doreşte să promoveze un stil de viaţă sănătos şi să tragă un semnal de alarmă în privinţa unor produse alimentare bogate în sare, zahăr şi grăsimi şi a unor aditivi alimentari care prezintă un risc ridicat asupra sănătăţii consumatorilor.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 17 tipuri de ketchup din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), cu gramajul cuprins între 350g şi 570g, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenţia în ceea ce priveşte conţinutul acestui tip de produs şi potenţialele efecte asupra sănătăţii consumatorilor.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...