Te-ai luptat şi tu măcat o dată cu durerile de gât?  Cel puţin cei mici au deseori aceste probleme. Află din acest articol ce alimente şi ce tipuri de băuturi ai voie când ai gâtul inflamat.

De multe ori este dificil să înghiţi mâncarea sau să bei ceva deoarece simţi ca şi cum ai avea ace în gât. Poate chiar preferi să nu mai consumi nimic până nu scapi de durere.

Circulă o vorbă din popor iar aceasta sună cam aşa: „cui pe cui se scoate“. Exemple sunt multe, dar în cazul de faţă ne rezumăm la unul, îngheţata. Ei bine, unii spun că dacă te ustură în gât e indicat să mănânci îngheţată, în special cea pe băţ. Medicii nu recomandă asta, deşi unele persoane spun că pentru ei a mers acest truc. Totuşi nu încerca aşa ceva cu un copil mic. Alţii recomandă ceaiurile fierbinţi, însă cel mai bine e ca lichidele consumate să fie calde, nu să îţi facă şi mai rău, iritând gâtul.

Alimentaţie benefică

Doctorii spun că ai nevoie de mâncăruri care se înghit uşor şi nu dăunează gâtului, agravând inflamaţia. În această situaţie vei putea mânca următoarele alimente: paste calde, deserturi gelatinoase, iaurt la temperatura camerei, legume gătite, budincă din fructe, piureuri de fructe şi legume, supe-cremă. De asemenea, poţi consuma şi ouă fiert, cartofi fierţi sau sub formă de piure. Acestea practic vor unge gâtul fără să-l irite. În cazul băuturilor poţi bea pe lângă apă la temperatura camerei, lapte şi sucuri, dar nu din citrice. Poţi încerca sucul de mere sau de struguri.

Citeste mai mult pe clicksanatate.ro

Loading...