Ştiai că simptomele unor afectiuni, indiferent dacă sunt cronice sau acute, pot fi agravate şi de alimentele pe care le consumi? De aceea, este important să le eviţi pe cele care îţi fac rău, în funcţie de boala de care suferi.

Dacă ai constipaţie...

Alimentele care nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu constipaţia sunt ciocolata, produsele lactate, dar şi suplimente de fier. În schimb,poţi conta pe cereale, nucile, fasole, prune, fulgii de ovăz , seminţe de in, broccoli, pere şi mere. Bea între şase şi opt pahare de apă pe zi. O cafea sau un ceai cu efect laxativ îţi vor fi, de asemenea, de mare ajutor.

Amigdalita, agravată de alimente fierbinţi

Dacă te doare în gât , evită lichidele fierbinţi şi alimentele dure, cum ar fi chipsurile, fructele cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea, gâtul. Poţi să apelezi la ceai călduţ de mentă şi miere.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...