Meniul de Florii trebuie să fie unul special, mai ales dacă printre cei dragi se află persoane care îşi serbează onomastica. Află mai jos un meniu cu ce se mănâncă de Florii, trei reţete de post speciale şi absolut delicioase.

Ce se mănâncă de Florii - Icre de casă – Ingrediente

300 ml ulei
100 g icre
sare
măsline
ceapă
zeamă de lămâie
50 g pesmet
apă minerală
pâine prăjită

Ce se mănâncă de Florii - Icre de casă – Mod de preparare

Treci icrele proaspete printr-o sită ca să le îndepărtezi pieliţele. Le dai cu sare şi le laşi într-un castron, la rece, cel puţin 24 de ore. Le amesteci cu o lingură de lemn, picurând ulei puţin câte puţin. Omogenizezi rapid ca să nu se strângă uleiul într-un loc. După ce s-au albit poţi băga mixerul şi de-acum poţi turna ceva mai mult ulei. Stropeşti din când în când cu câte 1-2 picături de apă minerală.

Presari pesmetul şi încorporezi în icre, turnând din când în când ulei şi amestecând încontinuu. La final, adaugi zeamă de lămâie, în funcţie de cât le vrei de acre, mixând continuu. Le serveşti cu ceapă tăiată mărunt, cu feliuţe de măsline şi cu pâine prăjită. Gata! Ai preparat cele mai bune icre de casă cu griş şi ceapă.

Ce se mănâncă de Florii - Peşte cu ardei la cuptor - Ingrediente ( 4 porţii)

4 fileuri peşte alb
6 ardei graşi (roşii şi galbeni)
2 cepe potrivite
6 căţei usturoi
3 linguri ulei
sare
frunze de busuioc proaspăt

Ce se mănâncă de Florii - Peşte cu ardei la cuptor - Mod de preparare

Cureţi cepele şi le tai julien. Speli ardeii, îi tai fâşii şi cureţi usturoiul. Pui legumele într-o tavă şi aşezi fi leurile, peste care ai presărat sare. Adaugi uleiul şi acoperi tava cu folie de aluminiu.
Laşi 30 de minute, după care îndepărtezi folia şi mai dai tava la cuptor 10 minute. Presari frunze de busuioc şi serveşti cald.

Ce se mănâncă de Florii - Prăjitură de post cu halva - Ingrediente

500 g făină
½ cub drojdie
200 g nucă
100 g halva
2 linguri cacao
400 ml apă
25 g ulei
100 g zahăr
1 praf de sare

Ce se mănâncă de Florii - Prăjitură de post cu halva - Mod de preparare

Dizolvi drojdia într-o cană cu apă călduţă, împreună cu o lingură de zahăr. Pui drojdia peste făina cernută, adaugi restul de zahăr, un praf de sare şi uleiul. Frămânţi până obţii un aluat elastic, adăugând apă dacă mai este nevoie. Laşi aluatul să crească până îşi dublează volumul. Îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi trei foi. Amesteci halvaua sfărâmată cu nuca măcinată şi cacaua şi presari peste foi. Rulezi şi aşezi foile într-o tavă rotundă. Le ungi cu ulei şi le dai la cuptor până se rumenesc.

Loading...