Cunoscute popular şi sub denumirea de „plăcinta ciobanului“, alivencile sunt de fapt nişte plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.

Profesorul bârlădean Nicolae Curelea promovează bucătăria moldovenească, oferind secretele gustoaselor şi savuroaselor reţete autentice moldoveneşti prin intermediul unui blog intitulat Moldova Culinaria.

Astăzi vă propunem o altă reţetă tradiţională moldovenească oferită de profesorul bârlădean. Este vorba despre o reţetă de alivenci moldoveneşti de pe vremea lui Ion Creangă.

Pe cât sunt de populare, pe atât de simplu şi repede de pregătit, fiind servite ca aperitiv sau gustare.

Ingrediente:
• 500 g brânză de vacă;
• 4 ouă;
• 2 linguri unt moale;
• 300 ml smântână;
• 4 linguri cu vârf de mălai;
• 2 linguri cu vârf de făină;
• 1 linguriţă sare.

Află cum se prepară alivencile moldoveneşti pe adevarul. ro.

Sursa foto: gustos.ro

Loading...