Sunt uşor de făcut şi, cu ani în urmă, era sărbătoare în casă când mama făcea renumitele pancove. Nu sunt altceva decât banalele gogoşi, sau „crofne“ în Banat, însă pe vremea când în cofetărie doar savarina era prăjitura cu cele mai mari şanse să fie proaspătă, pancovele erau la mare căutare.

Făcute în casă, pe vremuri, de orice mamă care voia să-şi delecteze copiii cu un desert rapid şi gustos, pancovele din Maramureş au rămas şi astăzi ”dulcele preferat” al multora dintre noi. Reţeta e simplă şi relativ uşor de făcut, doar fapul că aluatul trebuie să dospească prelungeşte puţin timpul de preparare.

Reţeta tradiţională presupune:

- 600 g făină

- 3 gălbenuşuri de ou

- 300 ml de lapte dulce

- 2 linguri de zahăr

- drojdie (uscată – 2 linguriţe sau proaspătă, cât o nucă)

- o lingură de ulei

- zahăr pudră

- sare

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul