Substanţă cu adevărat remarcabilă, mierea este un amestec de zaharuri, enzime, minerale, vitamine şi aminoacizi. Are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antioxidante, iar specialiştii ne sfătuiesc să fim atenţi la etichetă, deoarece pe piaţă există şi variante care nu sunt naturale.

Mierea este un remediu prescris frecvent de medicii apifitoterapeuţi pentru tratarea unui număr foarte mare de probleme de sănătate, de la tuse şi până la tulburările de somn.

Are un conţinut bogat de fructoză, de aceea este bine să fie consumată cu moderaţie. În plus, poate fi de ajutor în tratarea infecţiilor pielii, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, ajută rănile să se vindece şi calmează mâncărimile scalpului.

Pentru a profita de proprietăţile sale, alege o miere naturală, crudă, direct de la apicultori, şi citeşte cu atenţie etichetele produselor disponibile în magazine, deoarece există riscul ca acestea să fie rafinate şi să conţină mulţi aditivi artificiali, precum siropul de porumb.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul