Cea mai bună garnitură de mazăre cu mentă

garnitura de mazare cu menta jpeg

Însoţeşte o friptură sau o bucată de peşte cu această garnitură de mazăre şi vei descoperi un preparat cald, ideal în zilele reci de toamnă. Sau poţi să prepari câteva bruschette delicioase, cu ajutorul unei mici cantităţi de mazăre preparată după reţeta lui Jamie Oliver.

Ingrediente

4-6 mâini de boabe de mazăre congelate 1 legătură mică de mentă proaspătă sare grunjoasă piper negru măcinat zeama de la 1 lămâie 200 ml ulei de măsline

Mod de preparare

Pui boabele de mazăre într-o cratiţă. Adaugi legătura mică de mentă peste boabele de mazăre şi apoi fierbi apă într-un vas mare. Torni suficientă apă fiartă peste boabele de mazăre şi frunzele de mentă cât să le acopere bine, acoperi vasul cu un capac şi fierbi la foc mare.

Laşi să dea în clocot din nou şi fierbi mazărea până când boabele sunt perfecte şi suficient de moi – acest pas ar trebui să dureze câteva minute.

Scurgi imediat într-o sită, apoi torni mazărea şi menta într-un bol de salată adânc. Presari cu sare grunjoasă şi piper, după gust. Storci zeama de la o lămâie peste toate acestea. Dacă vrei, foloseşti oţet din vin alb sau roşu. Acoperi mazărea şi menta cu puţin ulei de măsline şi amesteci uşor. Dai deoparte garnitura aproximativ 30 de minute, după care vei vedea că aromele au început să se combine.

Sugestie de servire: poţi mânca garnitura de mazăre şi mentă cu peşte fript pe grătar sau pe feliuţe de pâine (bruschette). Mai poţi mânca mazărea alături de cotlete de porc sau de miel făcute pe grătar sau lângă carne de pui la cuptor.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Supă-cremă de mazăre

Supă-cremă de mazăre

Orez cu varză şi mazăre

Orez cu varză şi mazăre

Melcişori cu sos de mazăre şi şuncă afumată

Melcişori cu sos de mazăre şi şuncă afumată

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Paste la cuptor, cu pui, praz şi mazăre

Cotlete de porc cu mazăre

Cotlete de porc cu mazăre