Aşa cum ne asigură Jamie Oliver, aceasta este reţeta pentru a prepara cea mai bună pulpă de miel la cuptor.

De ce ai nevoie ca să faci cea mai bună pulpă de miel la cuptor:

Pentru friptură

2 kg pulpă de miel

1 căpăţână de usturoi

1/2 legătură de rozmarin proaspăt sau 1-2 linguri de rozmarin uscat

1,5 kg cartofi

1 lămâie

ulei

sare

piper măcinat

Pentru sos

1 legătură de mentă proaspătă

1 linguriţă de zahăr

3 linguri oţet

1 lingură de apă fierbinte

Cum prepari cea mai bună pulpă de miel la cuptor:

Scoţi mielul din frigider cu 1 oră înainte să îl găteşti, ca să ajungă la temperatura camerei. Preîncălzeşti cuptorul la 200º C şi pui o tavă pentru coacerea cartofilor în partea de jos a cuptorului. Scoţi din căpăţâna de usturoi 3 căţei pe care îi cureţi, pe ceilalţi îi laşi întregi.  Dacă ai rozmarin verde, toci jumătate din cantitatea de frunze.

Cureţi şi tai cartofii  în jumătăţi. Zdrobeşti usturoiul curăţat într-un bol, adaugi rozmarinul tocat. Dai pe răzătoarea mică lămâia şi pui coaja în bolul cu usturoiul şi rozmarinul şi torni ulei, apoi le amesteci pe toate împreună. Asezonezi mielul cu sare şi piper, apoi torni marinata şi îmbraci toată pulpa cu ea. O pui pe grătarul fierbinte din cuptor, deasupra tăvii. Fierbi parţial cartofii în apă fierbinte cu sare 10 minute, apoi îi scurgi şi îi pui înapoi în cratiţă.

Adaugi restul de crenguţe de rozmarin şi căţeii de usturoi întregi la cartofi, asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi torni ulei. Transferi cartofii în tava fierbinte din cuptor şi o pui sub pulpa de miel ca să cadă în ea sucul şi grăsimea din carne. Coci pulpa 1 oră şi 15 minute dacă o vrei rozalie, sau 1 oră şi 30 minute dacă o vrei mai bine făcută.

Între timp, faci sosul de mentă. Tai mărunt frunzele de mentă, apoi le pui într-un bol. Adaugi zahărul, un praf de sare, 1 lingură de apă fierbinte şi oţetul.Când mielul s-a făcut după gustul tău, îl scoţi din cuptor şi îl laşi să stea circa 15 minute. Tai pulpa felii şi o serveşti cu cartofii coăţi, sosul de mentă şi verdeţuri de sezon.

Sursa: https://www.jamieoliver.com

Loading...