Supele creme sunt adevărate delicii, iar dacă le prepari într-un mod sănătos, poţi fi sigur de o masă plină de valori nutriţionale şi beneficii multiple pentru organism. Broccoli este cunoscut pentru beneficiile aduse vezicii biliare şi a funcţionării bune a ficatului. Gustul şi culoarea sunt deosebite, iar supele creme de broccoli sunt săţioase.

Iată, aşadar, cea mai bună supă cremă de broccoli, pe care să o savurezi ori de câte ori ai poftă. Supa de broccoli merge la fel de bine şi fără carne, însă pentru un gust mai bun, reţeta este cu carne proaspătă de pui. Este excelentă şi pentru copiii mici de un an, dar şi pentru cei mari. Verdeaţa nu este neapărat necesară, dar aceasta dă o aromă excelentă oricărei supe sau ciorbe.

Ingrediente Cea mai bună supă cremă de broccoli:

  • 8 bucăţi de pui tăiate potrivit
  • 4 morcovi
  • 4 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 buchete de broccoli
  • Sare, piper
  • Pătrunjel
  • Mărar

Mod de preparare Cea mai bună supă cremă de broccoli:

Carnea de pui se spală bine şi se taie în bucăţi. Bucăţile de pui se pun la fiert într-o oală mai mare, care se acoperă cu un capac. Se reduce mai târziu focul şi se îndepărtează spuma. Se adaugă ceapa şi morcovii tăiaţi mai mărunt şi se lasă la foc potrivit să fiarbă bine. Trebuie să fiarbă cam două ore, adăugându-se apă când este nevoie.

Buchetele de broccoli se spală bine şi se mărunţesc. Se pun în supă şi se mai lasă în jur de 20 de minute să fiarbă. La final, se scot toate legumele şi carnea fiartă bine şi se zdrobesc bine cu un blender. Se adaugă lichid din supă, atât cât este nevoie pentru o supă cremă groasă. La final, se pun usturoiul zdrobit, pătrunjelul şi mărarul tocate, se potriveşte de sare şi piper. Pentru cine vrea o supă mai moale, poate adăuga un pic de ulei de măsline extravirgin sau 2-3 cuburi de unt proaspăt.

Loading...