Dacă vrei să încerci de Paşte altă mâncare, pe lângă stufatul de miel, alege o reţetă reinterpretată de tocană de miel. Vei folosi o paletă largă de legume rădăcinoase, extrem de gustoase. La final, vei obţine o mâncare săţioasă, care nu va rezista prea mult în farfuriile invitaţilor de la masa ta.

Tocană de miel cu legume rădăcinoase - Ingrediente

½ cană făină
sare
piper negru măcinat
1,8 kg carne de miel dezosată, tăiată cuburi de 5 cm
120 ml ulei
500 ml vin roşu sec
2 linguri oţet
1 litru supă de pui
2 linguri tarhon tocat
450 g morcovi mici, curăţaţi
450 g păstârnac, curăţat
450 g cartofi mici, curăţaţi
230 g napi mici, curăţaţi
8 bulbi mici de fenicul, curăţaţi (frunzele le păstrezi şi le toci)
1 ceapă mare, tocată
2 linguri pătrunjel tocat

Tocană de miel cu legume rădăcinoase - Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Cerni făina într-un bol încăpător şi o condimentezi cu o cantitate generoasă de sare şi de piper. Adaugi cubuleţele de carne de miel în mai multe etape şi le amesteci ca să se acopere uniform cu făina.

Într-o cratiţă adâncă, încingi 2 linguri de ulei. Adaugi un sfert din cantitatea de carne de miel şi o prăjeşti la foc mediu spre mare, până se rumeneşte, aproximativ 6 minute. Scoţi carnea pe hârtie absorbantă. Prăjeşti restul de carne de miel dată prin făină, în mai multe etape, adăugând 2 linguri de ulei în cratiţă, la fiecare etapă.

Când ai terminat, pui din nou carnea de miel în cratiţă. Torni vinul şi oţetul şi fierbi până dă în clocot. Torni supa de pui şi adaugi tarhonul şi laşi din nou să fiarbă şi să dea în clocot. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Acoperi cratiţa şi fierbi înăbuşit tocana, în cuptor, aproximativ 1 oră, până când carnea este aproape moale.

Scoţi din cuptor. Adaugi în tocăniţa de miel morcovii, păstârnacul, cartofii mici, bulbii de fenicul şi ceapa. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi să clocotească, amestecând pentru ca aromele legumelor să se combine. Acoperi vasul, îl bagi din nou în cuptor şi mai ţii tocana până când carnea şi legumele sunt moi, aproximativ 1 oră. Condimentezi cu sare şi piper. Adaugi pătrunjelul şi frunzele de fenicul tocate şi serveşti tocana de miel în boluri adânci.

Sursa + foto: www.foodandwine.com

Reţeta bunicii de angemacht de miel cu ceapă

Friptură de miel cu cimbru la cuptor

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă

Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver

Loading...
Evaluează articolul