Cea mai simplă reţetă cu creveţi, pentru ocaziile speciale

reteta cu creveti, pentru ocaziile speciale jpeg

Dacă nu ştii cum să găteşti creveţii, încearcă această reţetă. Ingredientele te vor inspira şi vei descoperi un preparat delicios, cu care să îţi serveşti familia şi prietenii la următoarea cină. Indiferent de ocazia pe care o sărbătoriţi, creveţii aceştia sunt delicioşi.

Ingrediente

10 căţei de usturoi 1 linguriţă piper negru măcinat 1-2 linguriţe oregano uscat ½ linguriţă fulgi de ardei iute 240 ml suc de portocală 120 ml suc proaspăt stors de limete 120 ml suc proaspăt stors de lămâie ½ linguriţă chimion măcinat, opţional 120 ml ulei de măsline 700-900 g creveţi, curăţaţi şi decorticaţi sare, după gust

Mod de preparare

Pisezi usturoiul, piperul şi oregano într-un mojar, cu un pistil, până obţii o pastă omogenă. Sau poţi combina ingredientele folosind un blender.

Pasta de usturoi o combini cu fulgii de ardei iute, sucurile de portocală, limetă şi lămâie, chimionul şi uleiul de măsline. Dai deoparte jumătate din cantitatea de sos. Adaugi creveţii în cealaltă jumătate de sos şi îi laşi la frigider 15 minute să se marineze.

Scurgi creveţii după acest interval, dar păstrezi marinata. Încălzeşti 2 linguri de ulei într-o tigaie adângă, la foc mediu-mare. Pui creveţii şi condimentezi cu sare, amestecând 30 de secunde.

Reduci flacăra la foc mediu şi rumeneşti creveţii. Îi întorci cel puţin o dată până când capătă o culoare roz şi sunt făcuţi, apoi îi scoţi pe un platou cald.

Dai flacăra mai mare şi adaugi în tigaie marinata pe care ai păstrat-o mai devreme. Fierbi sosul până îşi reduce volumul la jumătate şi se îngroaşă. La final, îl torni peste creveţi şi serveşti.

Sursa + foto: betsylife.com

Creveţi la cuptor

Creveţi la cuptor

Supă tailandeză cu creveţi

Supă tailandeză cu creveţi

Creveţi marinaţi. Reţetă de vară

Creveţi marinaţi. Reţetă de vară

Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii FOTO

Paste cu creveţi şi sos de nectarine şi roşii FOTO