Dacă preferi să pregăteşti deserturile în casă, fără prafurile instant din comerţ, cea mai simplă reţetă de budincă de ciocolată îţi stă la îndemână.

Ingrediente

100 g zahăr

25 g pudră de cacao

2 linguri amidon de porumb

1 praf de sare

2 gălbenuşuri

450 ml lapte

1 lingură unt

1 ½ linguriţă esenţă vanilie

ciocolată rasă, opţional

Mod de preparare

Mixezi zahărul, pudra de cacao, amidonul de porumb, sarea şi gălbenuşurile, într-un bol. Dai la foc mic compoziţia, apoi torni treptat laptele, în timp ce amesteci.

Continui să amesteci până începe să clocotească uşor. Mai ţii pe foc încă 1-2 minute. Iei de pe foc şi încorporezi untul şi vanilia, până la omogenizare. Torni în vase potrivite şi laşi la răcit. Dacă vrei să previi formarea unei cruste peste budincă, o acoperi cu o folie de plastic. Presari ciocolată rasă, dacă vrei. Serveşti caldă sau rece.

Sursa https://thekitchenpaper.com

Loading...