Carnea de miel este de sezon în această perioadă, iar reţetele sunt cu sutele, de la cele mai simple pană la cele mai sofisticate.

Bucătarul bănăţean Uica Mihai ne oferă o reţetă simplă şi rapidă pentru gătirea unei pulpe de miel la cuptor. Uica spune că oricine respectă indicaţiile de mai jos poate pune pe masă o friptură gustoasă, după care musafirii se vor linge pe degete.

„Să iei pulpa mielului, grasă şi frumoasă ca fraga şi cu migală şi grijă să îi scoţi oasele, că de ele nu ai nevoie. Apoi fă un baiţ scurt în mojar bătut cu pisălogul din: o crenguţă de rozmarin, o foaie de dafin, o linguriţă de boabe de piper, una de ardei iute uscat şi o lingură vârfuită de sare. Adaugă ulei şi un strop de zeamă de lămâie şi omogenizează bine, să îţi iasă un baiţ de consistenţa mierii.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro

Loading...