Renunţă la sosurile din comerţ! Dacă vrei într-adevăr ca pastele tale să fie gustoase şi savuroase, prepară-ţi un delicios sos de roşii, după o reţetă clasică. Pentru sos, ai nevoie de doar 30 de minute, iar la final vei vedea că este mai convenabil să ţi-l prepari chiar tu, folosind câteva ingrediente de bază din propria cămară.

Deşi acest sos de roşii simplu trebuie să fie folosit ca atare, el poate, totodată, să îţi fie de folos ca bază pentru o paletă largă de sosuri mai complicate, care au reţete ce implică mai multe ierburi aromatice sau alte legume, cum ar fi ciupercile şi ardeii graşi roşii. Dar astăzi îţi recomandăm această reţetă simplă de paste cu sos de roşii.

Ingrediente (4 porţii)

2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
5 căţei de usturoi, tocaţi
800 g roşii prunişoare întregi
1 lingură de busuioc
60 ml vin roşu
sare, după gust
piper, după gust
450 g paste linguine sau fettuccine

Pentru servire

parmezan ras, după gust
ceapă verde, tocată, după gust

Mod de preparare

Încălzeşti uleiul de măsline la foc mediu, adaugi în tigaie ceapa, usturoiul şi le căleşti până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Adaugi roşiile şi busuiocul, torni vinul şi prepari sosul la foc mediu-mic, în timp ce îl fierbi la foc mic, acoperit, aproximativ 30 de minute. Torni sosul într-un procesor de alimente (blender) şi îl mixezi până când capătă consistenţa unui piure.

Pui sosul de roşii în aceeaşi cratiţă, îl reîncălzeşti puţin şi adaugi sare şi piper, după gust. Între timp, fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet şi le scurgi de apă când sunt gata. Adaugi pastele în cratiţa cu sosul de roşii. Când le serveşti, peste fiecare porţie de paste, razi puţin parmezan şi presari ceapă verde tocată.

Sursa + foto: juliasalbum.com.

Salată de paste cu ton

Budincă de paste cu broccoli

Salată de paste cu castraveţi muraţi şi mărar

Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză

Loading...
Evaluează articolul