Dacă îţi doreşti un desert rapid, atunci trebuie să încerci şi tu această reţetă simplă. Tarta cu pere reprezintă desertul perfect pentru orice moment al zilei şi se poate consuma alături de cafea sau ceai. În plus, aceste tarte cu pere au nevoie doar de 20 de minute de coacere.

Cea mai simplă reţetă de tarte cu pere – Ingrediente (6 porţii)

1 foaie de aluat foitaj, decongelat
3 pere
1 lingură zahăr brun
20 g unt
2 linguri gem de caise
1 lingură apă
frişcă bătută, pentru servire

Cea mai simplă reţetă de tarte cu pere – Mod de preparare

Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Tai aluatul foitaj după ce îl laşi să se decongeleze, în bucăţi pătrate de 6x6 centimetri.
pasul1
Scoţi cotorul perelor şi le tai în felii subţiri. Aşezi bucăţile fructelor în centrul fiecărui pătrăţel de aluat.
pasul2
Presari peste tarte zahăr brun, apoi aşezi câteva feliuţe de unt şi le dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 20-25 de minute, până se rumenesc.
pasul3
Între timp, încălzeşti gemul de caise cu puţină apă în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, până când capătă consistenţa unui sirop. Ungi tartele coapte cu acest gem şi le serveşti calde. Dacă vrei, pui o cantitate generoasă de frişcă bătută peste aceste tarte cu pere.
pasul4
15 minute timp de preparare, 20 de minute timp de coacere.

Sursa+ foto: kitchenstories.io

Loading...