În această perioadă a anului, când temperaturile încep să scadă vertiginos, supele calde sunt la mare căutare. Pentru că vremea se răceşte pe zi ce trece, prepară-ţi o delicioasă supă cu ou bătut şi ghimbir, care te va ajuta să te încălzeşti. În cel mult 25 de minute, supa este gata.

Cea mai simplă supă cu ou bătut şi ghimbir - Ingrediente (4 porţii)

750 ml supă de pui (vezi aici reţeta simplă recomandată de Jamie Oliver)
250 ml apă
2 ouă bătute
1 linguriţă ghimbir ras
1 ½ lingură amidon de porumb
2 linguri ceapă verde tocată, opţional
sare, după gust

Cea mai simplă supă cu ou bătut şi ghimbir - Mod de preparare

Diluezi amidonul de porumb în 60 ml de apă, amesteci şi omogenizezi bine, apoi dai deoparte. Combini supa de pui (strecurată) şi apa într-o oală de ciorbă şi laşi să dea în clocot. Adaugi ghimbirul dat prin răzătoare şi fierbi 2 minute. Baţi ouăle bine şi le torni în supă, amestecând bine. Încorporezi amidonul diluat în apă. Continui să amesteci până când textura supei ajunge la consistenţa dorită. Pui sare după gust. Când e gata, torni supa în boluri şi, dacă doreşti, decorezi cu puţină ceapă verde tocată. Serveşti supa cu ou bătut şi ghimbir cât este caldă.

Sursa + foto: panlasangpinoy.com

Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi

Supă-cremă de păstârnac şi fasole. Reţeta lui Jamie Oliver

Caldo Verde, cea mai bună supă după o reţetă portugheză

Loading...
Evaluează articolul