Turtele de pe vremea bunicii, pregătite din ingrediente simple şi sănătoase, se regăsesc şi astăzi în bucătăria gospodinelor din Bărăgan. Gătite ca odinioară la ţară, turtele făcute în casă sunt un deliciu. Gela Dumitrache, o învăţătoare din comuna Unirea, pasionată de gătit, meştereşte şi în prezent bunătăţi moştenite de la bunica sa.

Bunica le zicea pur şi simplu „turte” şi ce bune erau şi ce mult mi-ar plăcea să mai fie bunica, să mă mai aştepte cu „turnul” de turte calde, înfăşurate în prosoapele de bumbac brodate cu borangic!“, îşi aminteşte gospodina. Iată reţeta turtelor care pot fi consumate cu salate, la un tort aperitiv, cu dulceaţă ori cu lapte bătut.

Ingrediente:

500 gr. făină + 100 gr. pentru înfăinat planşeta
o cană de apă caldă (250 ml.)
un cub de 25 gr. drojdie proaspătă
o linguriţă de sare
o lingură rasă de zahăr
3 linguri de ulei de măsline

Află cum se prepară turtele bunicii pe adevarul.ro.

FOTO cufarulcubucurii.wordpress.com

Loading...