Şniţele pane, peste pane, dovlcei pane, vinete pane..Ne-am obişnuit cu tot felul de reţete clasice de pane dar nu ne-a trecut niciodată prin cap că se pot prepara şi cepele pane. Noi îţi arătăm cum.

Ingrediente

3 legături de ceapă verde
4 linguri făină
1 ou
120 ml lapte
sare
piper
ulei pentru prăjit

Pentru sosul de smântână

25 g unt
1 lingură făină
200 ml smântână
1 lingură zeamă de lămâie
sare

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o speli şi o presezi cu un prosop absorbant pentru a nu rămâne apă pe frunze. Separat, baţi oul cu trei linguri de făină şi sare după gust şi apoi diluezi cu
lapte până obţii un aluat ca pentru clătite.

Pudrezi firele de ceapă cu făină, le treci prin aluatul de clătite şi le rumeneşti în uleiul încins. Le pui pe şerveţele absorbante. Pentru sos topeşti untul într-o tigaie, ncorporezi
făina, amestecând cu o lingură de lemn, şi stingi cu smântâna. Dacă este nevoie poţi adăuga puţin lapte pentru ca sosul să fie mai fluid. Condimentezi cu sare şi zeamă de lămâie, după gust, şi serveşti, ca garnitură, într-un castronel, presărat cu ceapă verde.

Loading...