Deşi multă lume fuge de acest aliment din cauza mirosului neplăcut după ce-l mănânci, efectele sale antimicrobiene nu sunt deloc de trecut cu vederea.

Usturoiul, căci despre el este vorba, este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente ce natura ni l-a pus la dispoziţie.

Potrivit specialiştilor, dacă alegi să combini acest aliment cu magnifica miere de albine vei obţine un adevărta elixir pentru organismul tău.

Însă în combinaţie cu mierea de albine naturală, efectul său este potenţat. Potrivit specialiştilor, combinaţia dintre usturoi şi miere consumată pe stomacul gol timp de 7 zile are efecte spectaculoase pentru sănătate.

Planta-minune plină de vitamine

Printre substanţele benefice ce se regăsesc în compoziţia usturoiului putem aminti vitaminele A, complexul vitaminic B, vitamina C dar şi potasiu, calciu şi iod. Practic într-un singur aliment natural tu ai o farmacie de substanţe ce vor ţine bolile la distanţă.

Cel mai puternic efect al consumului de usturoi îl poţi observa în perioada în care sistemul tău imunitar este scăzut şi măreşti doza de usturi administrată.

Pe lângă vitaminele enumerate mai sus trebuie menţionată principala substanţă activă şi anume alicina, care îi oferă efectul antibioticelor din farmacie.

Cercetătorii au observat faptul că proprietăţile sale vindecătoare au efect inclusiv asupra celulelor canceroase, observându-se o scădere a cazurilor de cancer pulmonar în cadrul grupelor consumatoare de usturoi.

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro

Loading...