Profită de legumele toamnei şi prepară-ţi un desert simplu şi rapid, chiar şi fără zahăr. Ideal pentru persoanele care suferă de diabet, acest desert exclude zahărul, dar alte ingrediente, precum cidrul de mere (a nu se confunda cu băutura alcoolică) îi oferă o savoare aparte.

Ingrediente

3 linguri unt nesărat
4 pere coapte şi tari, descojite, tăiate jumătăţi, fără cutia cu seminţe
240 ml cidru (suc proaspăt, neîndulcit) de mere
½ linguriţă amidon de porumb
30 g merişoare deshidratate, tocate
1 praf de sare
2 bucăţi anason stelat
1 bucăţică de ghimbir de 5 cm, curăţat şi zdrobit uşor
1 baton de scorţişoarp
2 linguri alune de pădure prăjite şi tocate

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la foc mare. Topeşti 2 linguri de unt într-o cratiţă termorezistentă, la foc mediu-mare. Aşezi perele jumătăţi (cu partea tăiată în jos) în cratiţă şi le rumeneşti puţin, până când încep să devină maronii, aproape 3 minute.

Muţi cratiţa în cuptorul încins şi coci perele 15 minute. Cu un cleşte de bucătărie, întorci perele cu partea tăiată în sus şi continui să le coci încă 10 minute, până când cuţitul le străpunge cu uşurinţă.

Scoţi cratiţa din cuptor şi muţi perele pe un platou. Amesteci sucul de mere (nu uita, nu trebuie să fie îndulcit) cu amidonul. Pui din nou vasul pe aragaz, la foc mediu-mare şi torni amestecul de cidru şi amidon, adaugi merişoarele tocate, pui sare, anasonul, ghimbirul şi scorţişoara. Fierbi 5-7 minue la foc mic, amestecând cu o lingură, până când sosul s-a îngroşat puţin şi a scăzut puţin.

Iei vasul de pe foc, scoţi batonul de scorţişoară, anasonul şi ghimbirul şi încorporezi 1 ligură de unt. Torni sosul cu o lingură peste pere, presari alunele de pădure mărunţite şi serveşti desertul cald.

Sursa + foto: rodalesorganiclife.com

Tort cu pere caramelizate şi migdale. Reţetă de sezon

Cum să faci cea mai bună tartă cu pere

Brioşe pufoase cu ciocolată şi pere FOTO

Pere umplute cu nuci

Loading...