Studiile arată că persoanele care au colesterolul mărit ar trebui să limiteze consumul de grăsimi saturate, precum şi consumul de sodiu şi să includă în dieta lor mai multe alimente bogate în grăsimi „bune“ şi fibre. Încearcă şi tu această reţetă delicioasă de falafel, care te va ajuta să ţii sub control nivelul colesterolului.

Ingrediente

1 ceapă, tocată
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguriţe coriandru măcinat
1 linguriţă seminţe de chimion
800 g năut (de la conservă), scurs şi spălat
25 g pătrunjel verde, tocat
45 g făină
1 albuş
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
tabouleh, iaurt şi lipie, pentru servire

Mod de preparare

Pui într-un blender ceapa, usturoiul, coriandrul, chimionul, boabele de năut, pătrunjelul, făina, albuşul, sare şi piper, după gust, şi amesteci până la omogenizare. Cu mâinile date prin făină formezi chifteluţe plate, groase de aproximativ 2 cm, şi le aşezi pe un platou. Le acoperi şi le dai la frigider 30 de minute.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Prăjeşti chiftelele de năut 4-5 minute, pe fiecare parte, până vezi că sunt pătrunse. Serveşti falafelul cu salată tabouleh, iaurt şi lipie libaneză.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Reţetă rapidă: tabouleh cu conopidă, rodie şi morcovi

Salată tabouleh cu cuşcuş (puţine grăsimi saturate)

Legume la grătar şi brânză feta, cu tabouleh

Tabouleh cu linte verde (energie)

Loading...