În restaurantele din ţări precum Ungaria, vei găsi acest preparat servit la orice oră. Picant şi delicios, gulaşul este mâncarea perfectă pentru zilele reci, iar Jamie Oliver, cunoscutul bucătar şi realizator de emisiuni culinare, recomandă această reţetă.

Ingrediente

250 g ceapă
2 căţei de usturoi
1 ardei verde
2 roşii
crenguţe de maghiran proaspăt
ulei de măsline
500 g pulpă de vită, tăiată cubuleţe
1 lingură de boia
1 ½ litri supă de vită
½ lingură seminţe de chimen
oţet din vin
1 lingură pastă de tomate
200 g cartofi
sare
piper
smântână, opţional

Mod de preparare
Cureţi şi toci ceapa, cureţi şi zdrobeşti usturoiul, scoţi seminţele şi tai ardeiul gras în cubuleţe. Toci roşiile, apoi alegi şi tai frunzele de maghiran. Adaugi o doză bună de ulei într-o cratiţă mare şi sotezi puţin ceapa, usturoiul şi ardeiul gras, până se înmoaie.

Adaugi carnea de vită şi continui să fierbi până când se rumeneşte, iar legumele sunt bine fierte. Pui boiaua şi fierbi încă 2 minute, apoi torni 200 ml de supă de vită. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi totul până când compoziţia îşi reduce volumul la jumătate.

Adaugi maghiranul, chimenul, un strop de oţet, roşiile, pasta de tomate şi condimentezi bine cu sare şi piper, după gust. Torni suficientă supă pentru a acoperi ingredientele şi fierbi la foc mic până când carnea şi legumele sunt moi, aproximativ 1 oră şi jumătate – până la 2 ore.

Cureţi şi tai cubuleţe cartofii, apoi îi adaugi în mâncare, plus restul de supă de vită şi un pic de apă, dacă ţi se pare că preparatul arată uscat. Fierbi la foc mic până când se fierb cartofii. Serveşti acest gulaş, reinterpretat de Jamie Oliver, cu smântână, dacă doreşti.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Gulaş de porc sub aluat 

Gulaş de vită

Gulaş picant cu carne de porc FOTO

Loading...