Nu te lăsa descurajată, gândindu-te că va trebui să stai deasupra cratiţei amestecând o oră în acest orez. Reţeta pe care ţi-o recomandăm este simplă, iar timpul de gătire pentru orez este de doar 20 de minute. Supa de pui sau de legume îţi va uşura treaba, dar reţine că nu va trebui să amesteci tot timpul în risotto. Iar dacă nu ai la îndemână mazăre proaspătă, poţi folosi varianta congelată.

Ingrediente (4 porţii)

750 ml supă de pui sau de legume
2 lunguri unt nesărat
1 ceapă mare, tocată
1 cană (235 g) orez cu bobul scurt
120 ml vin alb sec
100 g parmezan ras
75 g mazăre proaspătă sau congelată (lăsată în apă fierbinte conform indicaţiilor de pe ambalaj)
coaja şi zeama de la ½ lămâie
sare, după gust
piper negru măcinat, după gust
1 lingură busuioc verde, tocat

Mod de preparare

Torni supa de pui într-o cratiţă, la foc mic, ca să o menţii caldă. Adaugi untul într-o tigaie şi îl topeşti la foc potrivit. Când untul s-a topit şi începe să facă bule, adaugi ceapa şi o sotezi 2 minute, până începe să se înmoaie, dar să nu se rumenească. Pui orezul şi îl ţii pe foc, amestecând 1 minut. Torni vinul şi laşi să fiarbă cu bule, până când se evaporă şi tigaia e aproape uscată. Torni 250 ml de supă şi amesteci până când orezul a absorbit aproape tot lichidul. Continui să torni supa, câte 250 ml o dată, până când epuizezi toată cantitatea. Iei de pe foc şi adaugi parmezanul ras, mazărea opărită, coaja şi zeama de lămâie. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper. Serveşti orezul cald, cu busuioc tocat.

Sursa + foto: culinaryginger.com

Loading...