Cel mai ieftin aperitiv: cum faci chiftele din cartofi. Secretul unui preparat gustos

646x404 jpeg

Un preparat ieftin şi rapid e chifteaua din cartofi pe care orice gospodină a gătit-o cel puţin o dată. Cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea, deliciosul aperitiv este simplu, gustos şi sănătos. Reţeta chifteluţelor din cartofi o regăsim în lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).

Iată ce scria autorul despre acest fel de mâncare: „Cel mai la îndemână şi mai răspândit surogat de chifteluţe (dac’ar stii sarazinii ce-am facut noi din chiofte-ul lor!), o minciunică placută şi cu miros bun, dar mai ales cu gust parşiv, de bună seama la fel de bun pe cât cel din carne, dar parcă mai fraged, mai subtil.

Dacă telemeaua e destul de sărată, lucrătura seacă cere, după o ţuică, vin sprinţar, alb, ori o bere rece şi multă.

Ingrediente:

Cu brânză de vaci: 500 g cartofi 2 ouă 200 g brânza de vaci 150 g făină untdelemn pentru prăjit sare mărar (merge şi uscat)

1 kg cartofi

2 ouă

300 g telemea

piper

200 g mălai

100 ml ulei

1 legătura de mărar

Află cum se prepară chiftelele de cartofi pe adevarul.ro.

Află cum se prepară chiftelele de cartofi pe adevarul.ro.

FOTO Shutterstock