Când te gândeşti la un burger apetisant nu îl asociezi neapărat cu carnea de peşte, însă această reţetă cu somon este extrem de gustoasă şi merită încercată.

De ce ai nevoie pentru a pregăti burgerul cu somon

700 g somon (6 porţii)

2 cepe

125 g pesmet

1 ou, bătut

pătrunjel, după gust

30 g maioneză

o linguriţă zeamă de lămâie

muştar, după gust

sare, după gust

piper, după gust

6 chifle

6 foi salată verde

1 castravete

Pentru sos

170 g maioneză

2 linguriţe zeamă de lămâie

20 g capere sau măsline

1 caţel de usturoi, pisat

Cum pregăteşti burgerul cu somon

Într-un bol amesteci toate ingredientele pentru sos şi dai la răcit.

Încălzeşti grătarul şi îl ungi cu puţin ulei. Într-un alt vas combini oul bătut, maioneza, pătrunjelul, zeama de lămâie, muştarul şi piperul, până se încorporează bine. La final, adaugi pesmetul şi peştele tocat. Din acest amestec pregăteşti 6 chiftele.

Găteşti pe grătar timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Tai chiflele în jumătate şi le prăjeşti sau le rumeneşti uşor pe grill. Le ungi cu sosul de maioneză, asezonezi cu salata verde, bucăţi de castravete şi pui o bucată de peşte în fiecare. Serveşti imediat.

Sursa https://www.ricardocuisine.com

Loading...