Este un desert apetisant, fie că îl mănânci la micul dejun, îl iei la pachet pentru masa de prânz sau te răsfeţi cu o felie în pauza de cafea de la serviciu. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi şi te vei îndrăgosti de acest chec cu banană întreagă.

Cel mai simplu chec cu banană întreagă – Ingrediente

220 g făină
½ linguriţă praf de copt
1 lingură zahăr vanilat
75 g unt topit
3 banane
3 ouă
100 g zahăr brun
100 ml lapte bătut
100 g alune de pădure
sare
unt, pentru uns forma de chec
zahăr pudră, pentru ornat

Cel mai simplu chec cu banană întreagă – Mod de preparare

Combini într-un vas făina, praful de copt, zahărul vanilat şi un praf de sare şi amesteci cu un mixer până la omogenizare. Descojeşti 2 banane şi le pasezi într-un castron, cu o furculiţă.
pasul1
Adaugi ouăle, zahărul brun, laptele bătut şi untul topit în bolul cu piureul de banane şi amesteci până se omogenizează.
pasul2
Adaugi ingredientele acestea într-un vas mare şi omogenizezi cu mixerul.
pasul3
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pui alunele de pădure într-o pungă resigilabilă şi le zdrobeşti cu un făcăleţ. Adaugi alunele mărunţite în vasul mixerului şi baţi bine, ca să se combine cu aluatul lichid.
pasul4
Ungi o formă de chec cu unt. Torni jumătate din cantitatea de aluat. Descojeşti banana care ţi-a rămas şi o aşezi peste compoziţie, apoi o acoperi cu restul de aluat. Dai la cuptor şi coci checul aproximativ 40-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
pasul5
Laşi checul să se răcească, apoi îl pudrezi cu zahăr. Dacă vrei, îl serveşti cu frişcă bătută.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...