Dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi – atât copii, cât şi adulţi – cu un preparat dulce, acest desert este perfect în zilele de vară: o combinaţie de piersici proaspete, sos de miere şi unt, iar pe deasupra puţină brânză mascarpone şi migdale prăjite.

Cel mai simplu desert de vară: piersici coapte cu miere - Ingrediente

4 piersici
unt, după preferinţă
miere, după gust
250 g mascarpone
150 ml smântână grasă
1 linguriţă esenţă vanilie
fulgi de migdale

Cel mai simplu desert de vară: piersici coapte cu miere - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius, tai piersicile în jumătăţi şi le scoţi sâmburii. Le pui într-o tavă de copt şi aşezi pe fiecare jumătate puţin unt.
pasul1
Stropeşti piersicile cu miere, după gust, dar nu exagera, mai ales dacă fructele sunt deja foarte coapte şi foarte dulci.
pasul2
Dai tava la cuptorul încins aproximativ 20 de minute şi te mai uiţi din când în când, ca să nu se ardă fructele. Între timp, prepari crema şi rumeneşti migdalele.
pasul3
Într-un bol, amesteci brânza mascarpone, smântâna şi esenţa de vanilie. Dai compoziţia deoparte sau o laşi la frigider dacă vrei să o prepari în avans.

Încingi o tigaie fără ulei şi adaugi fulgii de migdale. Îi amesteci în tigaie, dar ai grijă să nu îi arzi prea tare. Când migdalele s-au rumenit, le scoţi şi le laşi să se răcească.

După 20 de minute, piersicile sunt coapte, frumos rumenite, iar untul este topit. Le scoţi din cuptor şi le serveşti cu crema de mascarpone.
pasul4
Aşezi două jumătăţi de piersică pe farfurie, torni o lingură din zeama pe care şi-au lăsat-o fructele în tavă, acoperi cu cremă de mascarpone şi, la final, presari migdalele prăjite.

Sursa + foto: www.thelondoner.me

Loading...