Cele 3 tipuri de carbohidraţi

fructe jpeg

Carbohidraţii, proteinele şi grăsimile sunt trei tipuri de macronutrienţi prezenţi în produsele alimentare. Din toate cele trei, carbohidraţii se transformă în zahăr, fibre şi amidon. Ei joacă un rol important în dietă, iar unii carbohidraţi sunt consideraţi sănătoşi şi necesari.

Iată ce trebuie să ştii despre carbohidraţi:

Zahăr

Carbohidraţii pot fi simpli sau complecşi. În chimie, carbohidraţii simpli reprezintă una sau două unităţi de carbon, hidrogen şi oxigen, şi pentru că au numai câteva molecule, sunt uşor de asimilat de organism şi folosiţi ca sursă de saţietate. Carbohidraţii simpli sunt cunoscuţi sub numele de zahăr. Ei pot fi găsiţi natural în fructe, legume şi lapte sau adăugaţi în anumite produse alimentare. Zahărul adăugat include fructoză, glucoză, sirop de porumb şi maltoză. Deoarece carbohidraţii simpli conţin foarte puţine substanţe nutritive decât cei complecşi, specialiştii recomandă să evităm produsele care îi conţin.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro