După o aşteptare îndelungată, iată şi reţeta pentru o serie de brioşe perfecte cu afine. Acestea sunt pufoase şi delicioase, sunt crescute exact atât cât trebuie şi pudrate cu zahăr. Chiar şi cel mai aprig critic va ceda în faţa micuţelor brioşe, pe care le poţi savura alături de o ceaşcă de cafea sau ceai.

Ingrediente

140 g zahăr tos
1 ou
120 ml ulei
80 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
120 g smântână fermentată (sau iaurt)
100 g afine congelate
1 lingură zahăr pudră, opţional

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Ungi cu puţin unt tava de brioşe şi aşezi 8 forme de hârtie în ea. Combini zahărul, oul, uleiul, laptele şi vanilia într-un vas şi amesteci bine, până la omogenizare. Amesteci făina cu praful de copt şi sarea şi le încorporezi în ingredientele umede, amestecând până la omogenizare. Adaugi smântâna (o poţi înlocui cu iaurt) şi amesteci. Pui afinele şi omogenizezi, apoi torni aluatul în formele de brioşe pregătite în prealabil. Dacă ai păstrat câteva afine, le împrăştii pe suprafaţa brioşelor. Dacă vrei, pudrezi acum brioşele cu puţin zahăr. Dai tava la cuptor 25 de minute. Dacă foloseşti afine congelate, le laşi la cuptor 30 de minute ca să se coacă. Le scoţi când trec testul cu scobitoarea.

Sursa + foto: www.yammiesnoshery.com

Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu caşcaval – Reţetă rapidă

Brioşe cu banane şi nuci pecan, un deliciu

Loading...