Aceste chifteluţe sunt un alt fel de chifteluţe. Le-am spus noi, chifteluţe speciale. De fapt, sunt cele mai bune chifteluţe de dovlecei cu sos de roşii, în care am pus şi puţină cărniţă şi puţin parmezan. Unde mai pui că se pot mânca cu paste, orez şi piure de cartofi.

Cele mai bune chifteluţe de dovlecei cu sos de roşii - Ingrediente

Pentru chifteluţe

1 cană dovlecei daţi pe răzătoare
500 g carne tocată vită
1 ou, uşor bătut
¼ cană pesmet
¼ cană parmezan dat pe răzătoare
¼ cană ceapă, tocată fin
1-2 căţei usturoi, pisaţi
½ linguriţă boia
¼ linguriţă oregano
sarea
piper

Pentru sos

2 linguri ulei măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1 ceapă, tocată
1 morcov dat pe răzătoare
3 căni roşii tocate
½ cană apă
1 linguriţă zahăr
2 linguriţe condimente italiene
sare
piper

Opţional
1 lingură vin roşu
½ linguriţe fulgi de ardei iute

Cele mai bune chifteluţe de dovlecei cu sos de roşii - Mod de preparare

Pentru chifteluţe, pui dovlecelul dat pe răzătoare, carnea de vită, oul, pesmetul, parmezanul, ceapa şi usturoiul într-un bol mare. Asezonezi cu boia, oregano, sare şi piper. Amesteci bine.

Împarţi în 24 de chifteluţe. Aşezi chifteluţele într-o tavă tapetată şi acoperită cu folie de aluminiu sau folie de copt. Laşi la cuptor 20 de minute la foc mediu, sau până se pătrund chifteluţele.

Pentru sos, în timp ce chifteluţele sunt la cuptor, sotezi ceapa în uleiul de măsline. Adaugi ingredientele şi laşi pe foc mic până se înmoaie legumele, cam 20 de minute. Pune roşiile în blender sau pasează-l bine până devine ca un piure.

Pui chifteluţele în sos, laşi pe foc 1 minut şi serveşti peste spaghete, piure de cartofi sau orez.

sursa: http://www.diettaste.com/

Loading...